Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Gryta | ||
0,5 tsk | Chilipulver | |
3 msk | Olivolja | |
3 dl | Cannellinibönor | |
5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 tsk | Chiliflakes | |
3 msk | Tomatpuré | |
800 g | Passerade Tomater | |
3 dl | Kidneybönor | |
2 msk | Japansk soja | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
2 st | Gul lök | |
2 msk | Torkad oregano | |
1 msk | Spiskummin | |
1 dl | Valnötter | |
250 g | Färska champinjoner | |
1 tsk | Salt | |
Tillbehör | ||
265 g | Pitabröd |
Gryta: Hacka lök och vitlök. Skölj och skär champinjonerna i små bitar.
Rosta valnötterna i en torr stekpanna någon minut. Finhacka valnötterna.
Hetta upp oljan och fräs först lök, vitlök, tillsätt champinjonerna efter en stund. Tillsätt tomatpuré, valnötshacket, bönor, smula i chili, oregano, salt, passerade tomater, soja, spiskummin och låt koka i 15 minuter.
Tillbehör: Fyll pitabröden med din vegochili, ät och njut.
Näringsvärde: 665 kcal, 29 g protein, 19 g fett, 82 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt