Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
3 st | Vanliga morötter | |
1 st | Äpplen | |
Rårörda lingon | ||
1 st | Lingon Fryst | |
3 msk | Strösocker | |
Ugnspannkaka | ||
4 st | Ägg | |
3 dl | Vetemjöl | |
280 g | Bacon Skivat | |
6 dl | Standardmjölk | |
0,5 tsk | Salt |
Värm ugnen till 225 grader.
Ugnspannkaka: Skär baconen i mindre bitar och strö ut över en plåt. Stek i ugnen i ca 10min.
Ta fram en bunke. Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken/gräddblandningen till en slät smet. Häll på resten av vätskan, vispa. Knäck ner äggen, ett i taget och vispa ordentligt. Krydda med salt.
Häll pannkakssmeten över den förstekta baconen och grädda i mitten av ugnen i ca 20min till.
Rårörda lingon: Lägg fram de frysta lingonen i en skål. Söta med 1-2 msk strösocker efter egen smak. Rör om och låt stå så länge.
Skala och riv morötterna. Skölj och riv äpplet. Blanda ihop allt i en skål.
Servera pannkakan med rårörda lingon och morots- & äppelsallad.
Bild:
Ann Wering
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt