Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 krm | Salt | |
1 tsk | Spiskummin | |
130 g | Vanliga morötter, (2 st) | |
1 st | Chilipeppar Röd | |
5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 st | Apelsin | |
1 st | Rödlök | |
2 msk | Olivolja | |
510 g | Svarta Bönor, (6 dl) | |
5 dl | Krossade Tomater | |
Topping | ||
60 g | Fetaost | |
200 g | Vanliga Tomater | |
1 st | Basilika - färsk, (1 dl) | |
1 st | Avokado |
Tärna moroten och finhacka chilin. Hacka lök och vitlök. Fräs löken i oljan några minuter. Tillsätt morötter, bönor, chili, finkrossade tomater, pressad apelsin, och kryddor.
Koka 10 minuter tills morötterna är mjuka.
Topping: Tärna tomater och avokado. Toppa soppan med avokado, tomat, smulad fetaost och färska örtkryddor.
Näringsinnehåll: Energi (kcal) 335,8, Protein (g) 13,7, Fett (g), 15,8 Kolhydrater (g) 29,3
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Apelsin i Nät "Navelinas" klass1