Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
65 g | Färsk bladspenat | |
4 st | Avokado | |
250 g | Edamamebönor | |
225 g | Mango Fryst | |
500 g | Laxfilé Fryst | |
1 st | Koriander - färsk | |
1 msk | Olivolja | |
1 st | Citron | |
4 st | Salladslök | |
500 g | Blomkål Fryst | |
Marinad | ||
1 krm | Salt | |
3 msk | Teriyakisås | |
1 msk | Sesamolja | |
2 msk | Limejuice - råpressad | |
1 msk | Tamarisoja | |
Spicy mayo | ||
3 msk | Sweet Chili | |
2 dl | Majonnäs |
Tina blomkålsris, mango och sojabönor. Öppna laxpaketet och låt laxen tina på en tallrik ca 30 minuter i rumstemperatur.
Lax: Gör marinaden under tiden laxen tinar. Blanda ihop teriyakisås, sesamolja, tamari sojasås och limejuice. När laxen tinat så pass mycket att du kan skära i den, skär den då i små bitar (eller tunna skivor om du föredrar det) och lägg i marinaden. Låt laxen marineras tills den är helt rumstempererad.
Spicy mayo: Blanda majonnäs och sweet chilisås i en skål.
Blomkålsris: Blanda olivolja, pressad citron och en nypa salt. Häll över blomkålsriset och blanda ordentligt.
Dela avokado i skivor och hacka salladslök.
Servering: Lägg spenat och blomkålsris i botten av en djup skål. Toppa med lax, avokado, bönor, mango, salladslök, en klick spicy mayo och färsk koriander.
Njut!
1 Babyspenat Färdigsköljd Klass1
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt