Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
65 g | Citron, (0,5 st) | |
150 g | Sugarsnaps | |
100 g | Rårörda Lingon | |
Potatispuré | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
100 g | Smör | |
2 dl | Mellanmjölk | |
1 krm | Salt | |
900 g | Potatis Mjölig | |
Strömming | ||
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1,5 dl | Grahamsmjöl | |
1 msk | Olivolja | |
600 g | Strömming | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Smör | |
1 st | Persilja - färsk |
Potatispuré: Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Strömming: Skär bort den lilla fenan på varje strömmingsfilé.
Lägg strömmingsfiléerna med skinnsidan nedåt på ett smörpapper. Salta och peppra efter smak. Finhacka persilja och strö den på hälften av filéerna. Lägg dem dubbla och vänd dem i mjölet.
Stek strömmingen i en medelvarm panna med smör och olja ca 3 minuter på varje sida.
Potatispuré: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör och mjölk. Vispa samman till ett mos med hjälp av en ballongvisp. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Värm sugarsnapsen snabbt i lite vatten. Sila av vattnet och lägg upp i en skål. Skär citronen i klyftor.
Servera strömmingen tillsammans med potatispuré, sugarsnaps, citronklyftor och eventuellt lite rårörda lingon.
Näringsvärde: 746 kcal, 34 g protein, 41 g fett, 56 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt