Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Från ditt skafferi | ||
2 krm | Svartpeppar | |
2 msk | Majsstärkelse | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
5 dl | Rapsolja | |
0,5 tsk | Salt | |
2 krm | Chiliflakes | |
Köp hem | ||
2 st | Ägg | |
200 g | Parmesanost | |
1 st | Persilja - färsk | |
150 g | Cornflakes | |
500 g | Potatis Fast |
Skala, tärna och koka potatisen i saltat vatten (eller använd färdigkokt potatis).
Riv 150 g av osten fint på ett rivjärn och skär 50 g av osten i tärningar. Finhacka persiljan.
Sila av potatisvattnet och mosa samman potatisen med en gaffel. Tillsätt 100 g av den rivna osten, hälften av den finhackade persiljan, salt, peppar, chiliflakes och majsstärkelse och blanda samman.
Forma bollar av smeten med ca 2 msk av potatissmeten. Tryck i en osttärning i varje boll och förslut.
Vispa upp ägget med riven vitlök i en skål. Smula cornflakes i en djup tallrik.
Hetta upp olja i en kastrull till 170 grader.
Fritera 3-4 bollar åt gången tills de är krispiga och gyllenbruna, ca 5 min.
Ta upp bollarna med en hålslev och lägg på hushållspapper för att få bort överflödig olja.
Lägg upp alla bollar på ett fat och strö över resten av den rivna osten och persiljan.
Servera gärna med en god smaksatt majonnäs eller salsasås.
Bild:
Christoffer Skogsmo
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria