Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar Malen | |
1 krm | Salt | |
250 g | Ricottaost | |
2 msk | Citron, (0,5 st) | |
1 st | Basilika - färsk | |
50 g | Pinjenötter | |
2 st | Broccoli Färsk | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
280 g | Farfalle |
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skölj och dela broccolin i små buketter och skala och skiva stammen. Koka broccolin med pastan de sista 2 min.
Skölj och finhacka basilikan och skala och riv vitlök.
Sila av pastavattnet och blanda pasta och broccoli med basilika, vitlök, ricottaost och citronskal och saft på svag värme. Blanda om ordentligt och låt det bli varmt. Krydda med salt och peppar efter smak. Strö över pinjenötter vid servering.
Näringsvärde: Kcal: 475 kcal, 20 g protein, 16 g fett, 59 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt