Gå vidare till huvudinnehåll
Smörstekta fläskkotletter med krämigt potatisstomp
Mari Bergman

Smörstekta fläskkotletter med krämigt potatisstomp

30 minEnkelt
325,15 kr
4 portioner 35,02 kr per portion
Smörstekta fläskkotletter med krämigt potatisstomp och fräsch sallad. En festlig vardagsrätt på bara 30 minuter!

Fläskkotlett
480 gFläskkotlett
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
1 mskOlivolja
1 mskSmör
Potatisstomp
50 gGrana Padano
1 krmSalt
700 gPotatis Fast
1 krmSvartpeppar
1 mskSmör
0,5 dlCreme Fraiche Naturell
Sallad
1 mskOlivolja
0,5 stHuvudsallat
0,5 stGurka
125 gKörsbärstomater
1 mskVit balsamvinäger
Instruktioner
1

Potatisstomp: Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. Finriv grana padano.

2

Sallad: Skölj och strimla salladen. Skölj och skiva gurkan och skölj och halvera tomaterna. Blanda i en skål och ringla över lite olja och vinäger.

3

Fläskkotlett: Krydda kotletterna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna med smör och olja och stek kotletterna på hög värme på båda sidor så att de får en fin stekyta. Skeda smöret och oljan över kotletterna som bildas i pannan. Sänk sedan värmen ordentligt och låt de vila i pannan tills de är genomstekta.

4

Potatisstomp: Sila av potatisvattnet och tillsätt smör, creme fraiche och riven ost. Mosa ihop med en gaffel eller en potatisstomp tills du får ett grovt mos. Smaka av med lite salt och peppar.

Servera kotletterna med krämigt potatisstomp och sallad.

Näringsvärde: 441 kcal. 36 g protein, 17 g fett, 34 g kolhydrater.

Bild:

Emma Mattsson