Gå vidare till huvudinnehåll
Hot sticky wok med sidfläsk och snabbkimchi
Mari Bergman

Hot sticky wok med sidfläsk och snabbkimchi

30 minEnkelt
304,45 kr
4 portioner 39,42 kr per portion
En snabblagad wok med asiatiska smaker. Ett tips är att göra kimchin en dag i förväg så att den får stå och gotta sig och dra till sig alla goda smaker ordentligt.

Snabbkimchi
1 tskFärsk ingefära
0,5 stSalladskål
250 gRättika
2 mskRapsolja
1 tskHonung Flytande
1 stLime
1 tskSalt
2 tskSambal Oelek
Sås
1 stKöttbuljong
1 mskFärsk ingefära
1 dlJapansk soja
0,5 dlHonung Flytande
1 tskMajsstärkelse
1 stVitlök Vanlig
0,5 dlVatten
Kött
150 gFärska champinjoner
0,5 stPurjolök
200 gVanliga morötter
1 mskRapsolja
600 gRökt Sidfläsk Bit
Tillbehör
3 dlJasminris
Instruktioner
1

Koka riset enligt anvisning på förpackningen.

2

Sås: Blanda alla ingredienser utom majsstärkelsen i en kastrull. Koka såsen ett par minuter. Red av med majsstärkelse utrört i lite vatten och låt den koka ytterligare några minuter under omrörning.

3

Snabbkimchi: Skala, skölj och strimla rättikan och salladskålen tunt. Blanda dem i en skål. Skala och riv ingefäran. Blanda ihop ingefära, sambal oelek, pressad limesaft, honung, olja och salt i en liten skål. Vänd ner det i kålen och blanda om ordentligt. Låt det stå och dra till servering.

4

Kött: Skölj och strimla purjolöken. Putsa och skiva champinjonerna tunt. Skala och skiva morötterna tunt. Skär sidfläsket i tunna skivor.

5

Stek sidfläsket krispigt på båda sidor i en varm panna utan fett. Häll över de stekta fläsket på en tallrik med hushållspapper. Hetta upp lite olja i stekpannan och fräs grönsakerna tills de fått fin färg. Lägg tillbaka fläsket i pannan och häll på såsen. Låt det koka ihop några minuter.

Servera köttet med ris och kimchi.

Näringsvärde: Kcal: 863 Fett: 50 g Protein: 25 g Kolhydrater: 64 g

Bild:

Linnea Swärd