Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Biff | ||
2 msk | Japansk soja | |
1 msk | Majsstärkelse | |
1 st | Gul lök | |
1 st | Thaibasilika | |
750 g | Rostbiff | |
1 st | Spetspaprika | |
5 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Farinsocker | |
1 msk | Rapsolja | |
0,5 st | Lime | |
2 st | Chilipeppar Röd | |
Tillbehör | ||
3 dl | Basmatiris |
Tina laxfilén
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
Biff: Skär köttet i tunna skivor över fibrerna. Blanda soja och majsstärkelse i en bunke. Lägg i köttet och blanda väl.
Skala och skär löken i tunna båtar och paprika i långa strimlor. Skala och finhacka vitlöken. Skiva chili tunt och plocka basilikablad.
Hetta upp en stor stekpanna eller wok med lite olja tills den börjar ryka. Stek köttet i 1 min tills det får färg runtom. Lägg över på en tallrik och ställ vid spisen.
Hetta upp mer olja tills det ryker och fräs sedan lök, vitlök, paprika och hälften av chilin i cirka 2 min. Lägg tillbaka köttet i pannan. Tillsätt hälften av basilikabladen och låt fräsa ihop. Häll över soja. Strö över socker och pressa över limesaft. Vänd runt och servera genast med nykokt ris. Toppa med kvarvarande chili och basilika.
Näringsvärde: 529 kcal, 48 g protein, 11 g fett, 58 g kolhydrater
Bild:
Magnus Skoglöf
1 Thaibasilika Kruka EKO Klass1
1 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko