Gå vidare till huvudinnehåll
Asado
Mari Bergman

Asado

50 minEnkelt
428,65 kr
4 portioner 71,39 kr per portion
Snabbaste vägen till Argentinas hjärta sägs gå genom asado, som är namnet på både den sociala tillställningen och själva grilltekniken. Så sätt fart på grillen eller ugnen och bjud in nära och kära! Självklart har vi inte glömt det gröna – en Asado bjuder såklart också på en massa gröna läckerheter. Servera gärna med grillad majsalsa och chimichurri.

4 stGul lök
600 gChorizo
1 stAubergine
4 stTomater
1 tskTorkad oregano
2 mskRapsolja
2 tskFlingsalt
600 gFlankstek
4 krmChilipulver
1 tskRökt paprikapulver
400 gPaprikamix
Instruktioner
1

Krydda flanksteken med salt, oregano, rökt paprikapulver och chilipulver.

2

Ta fram korvarna. Halvera auberginen. Halvera tomaterna. Skala och halvera löken. Pensla alla grönsaker med lite olja.

3

Grilla grönsaker, korvar och flankstek. Skiva köttet strax innan servering.

4

Lägg upp alla grönsaker, korvar och kött på fat.

5

Servera tillsammans med grillad majssalsa och chimichurri.

Bild:

Simon Bajada