Gå vidare till huvudinnehåll
Potatisfrittata med tomater och broccoli
Mari Bergman

Potatisfrittata med tomater och broccoli

30 minEnkelt
257,60 kr
4 portioner 23,92 kr per portion
Om du använder kokt potatis så går det lite snabbare vid tillagning.

Frittata
1 krmSvartpeppar Malen
1 stBroccoli Färsk
0,5 stRödlök
0,5 dlVatten
5 stÄgg
1 mskOlivolja
0,5 dlVispgrädde
2 krmSalt
150 gSoltorkade Tomater
300 gPotatis Fast
0,5 stBasilika - färsk
0,5 mskGrönsaksbuljong
2 klyftaVitlök Vanlig
Sallad
2 mskOlivolja
1 stVanliga Tomater
0,5 stGurka
0,5 stIsbergssallat
2 mskVinäger
Instruktioner
1

Frittata: Tvätta potatisen och skär den i tunna skivor.

2

Hetta upp en panna med olja. Skala och pressa i vitlöksklyftorna. Fräs vitlöken tills den blir lätt gyllenbrun. Tillsätt potatisskivorna och ev lite mer olja. Stek potatisen på medelvärme tills den mjuknar i ca 5 min. Krydda med lite salt och peppar. Rör om då och då.

3

Under tiden strimlar du de soltorkade tomaterna och grovhackar rödlöken. Skölj och dela broccolin i små buketter.

4

Tillsätt grönsakerna till potatisen och fräs ytterligare ca 5 min. Skölj och grovhacka basilikan och strö över.

5

Blanda ihop äggen med grädde och vatten i en bunke och tillsätt grönsaksbuljong. Slå äggstanningen över grönsakerna i pannan och lägg på ett lock. Låt den stå under lock på medelvärme i ca 10 min. Efter 5 min kan du lyfta på locket och göra några hål med en gaffel så att all äggstanning stelnar ordentligt. Lägg på locket igen och låt den stå de resterande 5 min.

6

Sallad: Skölj och skär alla salladsingredienser i mindre bitar och lägg i en skål. Ringla över lite olja och vinäger och servera till frittatan.

Näringsvärde: Kcal:

587

Fett: 26 g. Protein: 26 g. Kolhydrater: 57 g

Bild:

Linnea Swärd