Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
1 st | Lime | |
100 g | Jordnötter Rostade/Saltade | |
240 g | Jasminris | |
Thaigryta | ||
2 tsk | Sambal Oelek | |
500 g | Blandfärs | |
70 g | Spenat Blad | |
400 ml | Kokosmjölk | |
0,5 st | Purjolök | |
2 msk | Fisksås - Asiatisk | |
2 msk | Olivolja | |
20 g | Färsk ingefära |
Koka riset enligt förpackningens anvisningar.
Skölj och skär purjon i 1/2 cm tjocka skivor. Skala och riv ingefäran.
Hetta upp olja i en wok- eller stekpanna och bryn blandfärs och ingefära i några minuter.
Tillsätt purjo, sambal, fisksås, och kokosmjölk. Låt sjuda i ca 5 min.
Skölj spenaten, hacka jordnötterna och klyfta limen.
Vänd ner spenaten i den varma grytan och servera med de hackade jordnötter, limeklyftor och jasminris.
De jordnötter som blir över är perfekta att ta med som mellanmål någon dag när det är tight i planeringen. Mättande och fulla med näringsämnen ger de bra energi i farten.
1 Jordnötter Salta 275g Estrella
1 Blandfärs 50/50 500g Smak av Gotland
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1