Gå vidare till huvudinnehåll
15. Salma 8
8W Training

15. Salma 8

20 minEnkelt
258,25 kr
2 portioner56,87 kr per portion
Ugnsbakad lax med avokadokräm och vitlöksstekta haricots verts.

Tillbehör
1 stRödlök
2 tskOlivolja
140 gHaricot Verts
1 krmSalt Fint
1 klyftaVitlök Vanlig
Avokadokräm
1 stAvokado
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
0,25 stPersilja - färsk
1 klyftaVitlök Vanlig
30 gRiven Parmesanost
0,5 mskOlivolja
0,5 stLime
Lax
250 gLaxfilé Fryst
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
1 tskOlivolja
Instruktioner
1

Värm ugnen till 175 grader.

2

Lägg laxen i en ugnsfast form. Salta och peppra efter smak och ringla över olja. Stek i ugnen i ca 10 min.

3

Avocadokräm: Mixa samman avokado, persilja, limesaft, riven vitlök, riven parmesanost och olja med hjälp av en stavmixer eller i en matberedare till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj haricots verts. Skala och finhacka lök och vitlök.

5

Hetta upp olja i en stekpanna och fräs haricots verts med löken så att de får fin färg och mjuknar en aning. Krydda med salt efter smak.

Servera laxen med haricots verts och avokadodipp/kräm.

Bild:

Jarda Zaoral