Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,5 tsk | Dijonsenap | |
3 msk | Tomatpuré | |
0,5 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Grönsaksbuljong | |
1 st | Gul lök | |
1 krm | Salt | |
400 g | Vegetarisk Korv | |
1 tsk | Japansk soja | |
4 dl | Havrebaserad matlagning | |
1 tsk | Rapsolja |
Koka matvete enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka löken och skär korven i strimlor eller slantar.
Stek i rapsolja på medelhög värme i en stekpanna tills det har fin stekyta, cirka 10 minuter.
Slå på växtbaserad icke-grädde och tillsätt tomatpuré och grönsaksbuljong. Rör och låt det puttra i 5–10 minuter.
Smaka av med dijonsenap och sojasås och krydda eventuellt med salt och peppar.
Klimatavtryck per portion: 0,31 kg CO 2 e
Näringsinnehåll per portion: Energi (kcal): 773 Protein (g): 24,3 Fett (g): 32,7 Varav mättat fett (g): 9,7 Kolhydrater (g): 84,4 Fiber (g): 19,6 Närings- och klimatberäkningar är gjorda i programmet Dietist Net. Näringsdatan är hämtad från Livsmedelsverkets livsmedelsdatabas och klimatdatan är från RISE och CarbonCloud.
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt