Gå vidare till huvudinnehåll
Krämig vegosås med pasta
Mari Bergman

Krämig vegosås med pasta

30 minEnkelt
263,25 kr
4 portioner26,27 kr per portion
Lättlagad pastarätt som passar hela familjen. Här använder vi sojafärs istället för köttfärs till såsen och serverar den med spaghetti som blandas med krispig råkostsallad och persilja. Självklart går det utmärkt att servera salladen och pastan var för sig om man hellre vill det.

Vegosås
1 mskBalsamvinäger
1 stGul lök
0,5 mskOlivolja
1 krmSvartpeppar Malen
2 dlVatten
2 mskTomatpuré
1 tskTimjan - torkad
1 krmSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
1 mskGrönsaksbuljong
1 mskDijonsenap
300 gSojafärs
1 dlCreme Fraiche Naturell
Tillbehör
0,5 tskSalt Fint
400 gSpaghetti
1 stPersilja - färsk
300 gRaw slaw
1 mskOlivolja
Instruktioner
1

Tillbehör: Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen.

2

Vegosås: Skala och finhacka lök och vitlök.

3

Hetta upp oljan i en stekpanna och bryn färsen så att den tinar. Tillsätt lök, vitlök och timjan och fräs i ytterligare 1 min.

4

Tillsätt balsamvinäger, tomatpuré, dijonsenap, buljong, vatten, creme fraiche, salt och peppar. Låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min. Smaka av med salt och peppar.

5

Tillbehör: Sila av pastavattnet och blanda pastan med raw slaw, olja och finhackad persilja.
Lägg upp vegosås och pasta på tallrikar. Klart att servera.

Näringsvärde: 680 kcal, 28 g protein , 20 g fett, 90 g kolhydrater

Bild:

Nurlan Emir