Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
3 dl | Strösocker | |
1 msk | Vaniljsocker | |
1 krm | Salt | |
3 st | Ägg | |
1 dl | Kakao | |
150 g | Smör | |
3,5 dl | Vetemjöl |
Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.
Smält smöret.
Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.
Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras.
Recept ur boken ”Bästa Kladdkakorna” skriven av Mia Öhrn (Massolit förlag).
Bild:
Stellan Herner
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla