Gå vidare till huvudinnehåll
Kladdkaka Grande
Kokbok

Kladdkaka Grande

30 minEnkelt
87,90 kr
8 portioner 4,40 kr per portion
Jag tycker att det blir roligare om kladdkakan är lite högre än brukligt, därav detta recept med en något större sats än vanligt. En kladdkaka Grande. Fler recept: Kladdkakemuffins, Semmelkladdkaka, Citronkladdkaka med blåbär

3 dlStrösocker
1 mskVaniljsocker
1 krmSalt
3 stÄgg
1 dlKakao
150 gSmör
3,5 dlVetemjöl
Instruktioner
1

Klä botten av en form, cirka 22 cm i diameter, med bakplåtspapper.

2

Smält smöret.

3

Vispa ihop ägg och socker lätt och rör ner smöret.

4

Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och salt och rör ner i äggsmeten.

5

Häll smeten i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i 200 grader i cirka 12 minuter. Lossa kakan från formen och njut den nygräddad och varm tillsammans med lättvispad grädde eller glass, eller förvara den i rumstemperatur eller i kylen tills den ska serveras.

Recept ur boken ”Bästa Kladdkakorna” skriven av Mia Öhrn (Massolit förlag).

Bild:

Stellan Herner