Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärsbiffar med kokt potatis och gräslöksdressing
Mari Bergman

Köttfärsbiffar med kokt potatis och gräslöksdressing

30 minEnkelt
315,75 kr
4 portioner33,65 kr per portion
Saftiga köttfärsbiffar serverat med en mild gräslöksdressing, en fantastiskt god rätt som passar både stora som små.

Tillbehör
0,5 stGurka
60 gRädisor
Potatis
700 gPotatis
200 gMorötter
Dressing
2 dlCreme Fraiche Naturell
0,5 tskHonung
1 krmSvartpeppar Malen
1 tskVitvinsvinäger
1 krmSalt Fint
0,5 stGräslök - färsk
Köttfärsbiffar
0,25 stGräslök - färsk
500 gNötfärs
1 mskOlivolja
1 mskSmör
1 mskDijonsenap
1 mskKalvfond Buljong
0,5 tskSalt Fint
2 krmSvartpeppar Malen
Instruktioner
1

Potatis: Skala potatis och morötter. Koka potatisen i saltat vatten ca 20 min. Skär morötterna i bitar och tillsätt till potatisen och låt dem koka med de sista 5-7 min.

2

Köttfärsbiffar: Blanda färsen med salt, peppar, finhackad gräslök, dijonsenap och kalvfond. Forma 8 st biffar och stek dem i olja och smör på medelhög värme i ca 2 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.

3

Dressing: Skölj och finhacka gräslöken och blanda med creme fraiche, honung, vinäger och en nypa salt och peppar.

4

Tillbehör: Skölj gurka och rädisor. Skär gurkan i stavar och lägg upp grönsakerna i skålar.

Servera köttfärsbiffarna med kokta grönsaker, dressing, gurka och rädisor.

Näringsvärde: 583 kcal. 31 g protein, 33 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell