Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Till servering | ||
2 dl | Vaniljsås | |
Smuldeg | ||
0,5 tsk | Salt | |
2 dl | Vetemjöl | |
1,5 dl | Strösocker | |
1 dl | Havregryn | |
125 g | Smör | |
1 tsk | Kanel Malen | |
5 st | Svenska Äpplen | |
1 msk | Smör | |
2 tsk | Strösocker |
Värm ugnen till 225 grader. Skala och kärna ur äpplena.
Skär sedan i smala klyftor och fördela i en smord ugnsfast form. Strö över kanel och socker, och rör om.
Knåda ihop smör, vetemjöl, havregryn, socker och salt till en smulig massa.
Fördela över äpplena och grädda pajen mitt i ugnen i ca 20-25 min. Servera pajen med vaniljsås eller glass.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1