Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Spansk tortilla | ||
300 g | Potatis | |
0,5 msk | Smör | |
6 st | Ägg | |
0,75 tsk | Salt | |
0,5 msk | Olivolja | |
1 dl | Mjölk | |
2 st | Gul lök | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
Tomatsallad | ||
1 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Basilika - torkad | |
1 msk | Olivolja | |
250 g | Tomater | |
0,25 msk | Balsamvinäger | |
Tillbehör | ||
120 g | Charkbricka |
Sätt ugnen på 175 grader. Koka potatisen om du inte redan har färdigkokt.
Spansk tortilla: Skiva den kokta potatisen. Skala och strimla löken. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och bryn lök och potatis i ca 2-3 min.
Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar och häll över potatis och lök i pannan. Dra med en gaffel in mot mitten så att lös äggsmet stelnar. Stek tortillan i pannan i ca 5-7 min. Sätt sedan in tortillan i ugnen och stek klart i ca 10-15 min.
Tomatsallad: Skölj och skär tomaterna i skivor. Lägg upp tomaterna på ett fat eller skärbräda och krydda med basilika, salt och peppar. Ringla över balsamvinäger och olja.
Tillbehör: Lägg upp antipastin bredvid tomaterna.
Servera tortillan med tomatsallad och antipasti.
Näringsvärde: 432 kcal, 22 g protein, 29 g fett, 20 g kolhydrater
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta