Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Massaman | ||
400 ml | Kokosmjölk | |
2 msk | Japansk soja | |
400 g | Tofu | |
1 st | Gul lök | |
2 st | Tomater | |
3 dl | Vatten | |
1 msk | Rapsolja | |
1 krm | Salt | |
300 g | Morötter | |
300 g | Delikatesspotatis | |
Currypasta | ||
1 tsk | Chiliflakes | |
3 tsk | Spiskummin | |
1,5 msk | Färsk ingefära | |
1 msk | Torkad gurkmeja | |
1,5 dl | Jordnötter Saltade | |
2 msk | Rapsolja | |
1 tsk | Kardemumma Mald | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Tillbehör | ||
300 g | Vitkål | |
1 st | Koriander - färsk | |
4 portion | Basmatiris | |
0,5 dl | Jordnötter Saltade |
Massaman: Skala och tärna potatisen. Skala och skär morötterna i skivor. Skala och skär löken i klyftor.
Currypasta: Mixa samman jordnötter, riven ingefära, skalade vitlöksklyftor, chiliflakes, gurkmeja, spiskummin, kardemumma och olja till en currypasta.
Massaman: Hetta upp olja i en stor kastrull/gryta och fräs potatis, morötter och lök utan att det tar färg. Tillsätt currypastan och stek i ytterligare 1 min under omrörning. Tillsätt kokosmjölk, vatten och soja och sjud tills potatisen är genomkokt, ca 20-25 min. Rör om då och då.
Tillbehör: Koka ris enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp den strimlade vitkålen i en skål.
Massaman: Tärna tofun och skiva tomaterna. Tillsätt i grytan och sjud i ytterligare 5 min. Smaka av grytan med salt.
Lägg upp ris och massaman curry i halvdjupa skålar och toppa med extra jordnötter och finhackad koriander. Ät och njut!
Näringsvärde: 885 kcal, 27 g protein, 47 g fett, 83 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Tofu Naturell EKO 400g YiPin
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Spiskummin Hel 65g Albert Ménès
1 Jordnötter Salta 275g Estrella
1 Kardemumma Malen 28g Santa Maria
4 Basmatiris EKO 1kg Garant Eko