Gå vidare till huvudinnehåll
Spenatplättar med rårörda lingon
Mari Bergman

Spenatplättar med rårörda lingon

45 minEnkelt
136,80 kr
4 portioner 12,25 kr per portion
Spenatplättar som är enkla att göra och hur goda som helst!

Spenatplättar
8 dlStandardmjölk
2 mskSmör
3,5 dlVetemjöl
250 gSpenat Hackad Fryst
5 stÄgg
1 mskRapsolja
1 tskSalt
Tillbehör
4 mskRårörda Lingon
Instruktioner
1

Spenatplättar: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggen tillsammans med hälften av mjölken. Tillsätt mjölet och vispa tills smeten känns jämn.

2

Häll i resten av mjölken och lägg i spenaten. Smaka av med salt och blanda i rapsoljan. Låt svälla 5 minuter.

3

Stek plättar i en teflonpanna med lite smör och rapsolja. Förvara plättarna på ett fat i ugnen.

4

Servera spenatplättarna med rårörda lingon och ev lite keso.

Bild:

Nurlan Emir