Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tzatziki | ||
1 krm | Salt | |
0,5 st | Gurka | |
2 msk | Olivolja | |
2 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
Rotfrukter | ||
1 msk | Olivolja | |
500 g | Vanliga morötter | |
250 g | Palsternacka | |
2 tsk | Timjan - torkad | |
300 g | Potatis Fast | |
0,5 tsk | Salt | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
Färsbiffar | ||
0,5 msk | Smör | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
500 g | Nötfärs | |
1,5 tsk | Salt | |
1 msk | Olivolja | |
50 g | Rostad Lök | |
120 g | Getost, Chevre | |
1 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Citron |
Sätt ugnen på 200 grader.
Rotfrukter: Skala och skär rotfrukterna i grova bitar. Blanda samman på en plåt med olja, timjan samt salt och peppar efter smak. Rosta i ugnen ca 30 min.
Färsbiffar: Blanda färsen med salt, rostad lök, smulad getost, creme fraiche, riven vitlök, citronskal och finhackad chilipeppar. Blanda väl och forma 8 biffar.
Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek biffarna på medelhög värme ca 2-3 min på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sänk sedan värmen och låt de bli klara i pannan.
Tzatziki: Skölj och riv gurkan. Krama ur vätskan och lägg gurkan i en skål. Blanda med yoghurt och smaka av med lite salt och peppar. Ringla över olja.
Servera färsbiffarna med rostade rotfrukter och tzatziki.
Näringsvärde: 593 kcal, 32 g protein, 23 g fett, 62 g kolhydrater.
Rekvisita: www.oscarclothilde.com
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla