Gå vidare till huvudinnehåll
Salmon masala
Mari Bergman

Salmon masala

1 t 30 minEnkelt
526,55 kr
4 portioner 80,26 kr per portion
Salmon masala är precis som det låter, lik chicken tikka masala i smakerna. Men istället för kyckling så är såsen toppad med frasigt god och smakrik laxfilé. En festlig indisk rätt som passar perfekt att servera till helgen.

Masalasås
2 mskSmör
0,5 mskPaprikakrydda
1 mskGaram Masala
1 dlCashewnötter Naturella
1 tskStrösocker
0,5 stLime
1 stKoriander - färsk
1 tskChilipulver
400 gKörsbärstomater Konserverade
1 tskSalt
1 stRödlök
4 mskYoghurt för Matlagning
5 klyftaVitlök Vanlig
Lax
2 klyftaVitlök Vanlig
600 gFärsk laxfilé
0,5 tskSalt
0,5 tskPaprikakrydda
0,5 mskTandoorikrydda
1 mskRapsolja
0,25 tskCayennepeppar
0,5 dlYoghurt för Matlagning
0,25 tskTorkad gurkmeja
2 tskFärsk ingefära
Instruktioner
1

Lax: Skär laxfilén i kuber.

2

Blanda yoghurt med riven vitlök, riven ingefära, tandoorikrydda, gurkmeja, cayennepeppar, paprikapulver och salt i en skål. Lägg ner laxbitarna och blanda om väl. Plasta laxen och marinera i kylen i minst 1 tim.

3

Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxkuberna på medelhög-hög värme i ca 2 min/sida så att de får en krispig yta. Lägg över laxkuberna på ett fat. Torka inte ur pannan.

4

Masalasås: Skala och grovhacka rödlök och vitlök.

5

Hetta upp smör i stekpannan och fräs lök, vitlök, garam masala, paprikapulver och chilipulver i ca 2 min på medelvärme. Tillsätt körsbärstomater och salt och låt såsen puttra på medelvärme i ca 10 min.

6

Tillsätt cashewnötter och socker och låt såsen svalna lite. Mixa den sedan slät i en matberedare/ mixerkanna. Häll tillbaka såsen i pannan och tillsätt yoghurt och limesaft. Smaka av med salt.

7

Lägg ner laxkuberna och låt de puttra i såsen i 2 min. Strö över finhackad koriander.

8

Servera gärna salmon masalan med lemon rice och raita.

Bild:

Nurlan Emir