Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Salt | |
0,83 dl | Olivolja | |
1 st | Citron | |
1 krm | Svartpeppar | |
1 kg | Lammracks | |
1 tsk | Torkad oregano | |
Ugnspotatis | ||
1 tsk | Torkad oregano | |
3 msk | Vatten | |
0,25 st | Citron | |
0,66 kg | Potatis Fast | |
1 msk | Olivolja | |
Marinad | ||
0,66 tsk | Färsk timjan | |
1,33 klyfta | Vitlök | |
0,66 tsk | Svartpeppar | |
0,66 tsk | Paprikakrydda | |
1 dl | Olivolja |
Dela lammracks i kotletter. Låt kotletterna ligga i marinaden i 1-2 timmar. Ta upp dem ur marinaden och lägg dem på grillgaller. Pensla med resten av marinaden och grilla tills de är gyllenbruna. Garnera med citronklyftor.
Lammkotletterna serveras med ugnsstekt potatis. Skala potatisen och skär den i skivor. Bred ut skivorna i en eldfast form, tillsätt ett par matskedar vatten, krydda med salt, oregano, olivolja, lite citron och ställ in i ugnen, 200°C, i ca 25-30 minuter.
Servera lammkotletterna och potatisen tillsammans med en sallad.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Paprikapulver 37g Santa Maria