Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
4 msk | Olivolja | |
250 g | Körsbärstomater | |
3 klyfta | Vitlök Vanlig | |
1 krm | Salt | |
2 dl | Vitt vin | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
400 g | Spaghetti | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
2 msk | Smör | |
1 kg | Vongolemusslor | |
4 l | Vatten | |
0,5 st | Chilipeppar Röd | |
0,5 st | Citron |
Blanda 2 l kallt vatten med 1 dl salt. Täck musslorna med vattnet. Rör om då och då. Låt stå minst en timme. Saltvattnet gör att musslorna spottar ut eventuell sand.
Häll av saltvattnet och spola musslorna under kallt vatten. Upprepa saltvattenproceduren en gång till. Låt stå en timme.
Häll av saltvattnet och spola än en gång musslorna under kallt vatten och kasta bort alla musslor som är öppna eller trasiga.
Koka upp saltat vatten till pastan. Koka pastan 1 min kortare än anvisningar på förpackningen.
Finhacka chilipeppar. Skala och finhacka vitlök. Finhacka persiljan. Halvera körsbärstomaterna.
Hetta upp olivolja i en stor kastrull och fräs chili, vitlök och persilja. Lägg i tomaterna och fräs ytterligare i 4-5 min. Lägg i musslorna och rör om.
Tillsätt vin, lägg på locket och låt koka i ca 2 min, eller tills alla musslorna har öppnat sig.
Vänd ner nykokt pasta i musselkastrullen och låt dra i minst 2 min på svag värme under omrörning.
Riv över citronskal och finhackad persilja. Smaka av med salt och peppar.
Bild:
Roland Persson
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla