Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Sås | ||
150 g | Citron | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Dill - färsk | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
Pasta | ||
60 g | Salladslök | |
0,5 st | Gul lök | |
200 g | Lax Kallrökt | |
250 g | Sparris Färsk | |
0,5 msk | Smör | |
400 g | Spaghetti |
Pasta: Koka upp saltat vatten till pastan.
Skala och grovhacka gul lök och skölj och strimla vårlöken. Skär bort den nedersta delen på sparrisen och dela dem sedan i 3 bitar.
Sås: Blanda ihop creme fraiche med citronskal och citronsaft från 1 citron, grovhackad dill, salt och peppar i en skål.
Pasta: Koka pastan enligt anvisning på paketet.
Fräs gul lök, vårlök och sparris hastigt i lite smör i en varm panna. Salta och peppra lite försiktigt. Häll av på en tallrik.
Sila av pastavattnet och häll tillbaka pastan i kastrullen. Tillsätt creme fraichesåsen och blanda om ordentligt. Tillsätt sedan lax och grönsaksfräset. Blanda om och lägg upp i djupa tallrikar.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 500 kcal, 22 g protein, 20 g fett, 57 g kolhydrater.
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla