Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rotfrukter | ||
500 g | Potatis Fast | |
1 msk | Svartpeppar Malen | |
2 st | Rödlök | |
300 g | Rotselleri | |
2 st | Rödbetor Färsk | |
1 krm | Salt | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
5 msk | Olivolja | |
2 msk | Senap Grovkornig | |
250 g | Vanliga morötter | |
Tillbehör | ||
240 g | Bratwurst | |
240 g | Chorizo | |
Äppelsallad | ||
1 msk | Olivolja | |
1 st | Äpplen | |
100 g | Salladsmix | |
1 msk | Balsamvinäger |
Rotfrukter: Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis, morötter, rotselleri, rödbetor och rödlök. Skär alla grönsaker i stora tärningar och lägg på en plåt. Ringla över 1 msk olja. Salta och peppra efter smak och blanda runt. Sätt in i ugnen ca 30- 35 min.
Blanda senap med vinäger, 4 msk olja och 1 nypa salt.
Äppelsallad: Skölj salladen och lägg i en skål. Skölj och skär äpplet i skivor och gurkan i sockerbitsstora tärningar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.
Tillbehör: Stek korvarna på medelvärme i en stekpanna med lite olja.
Rotfrukter: Blanda de rostade rotfrukterna med senapsdressingen och servera tillsammans med de stekta korvarna och äppelsalladen.
Näringsvärde: 681 Kcal 25g protein 42g fett 49g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko
1 Sallad Färdigsköljd French Mix Klass1
1 Balsamvinäger Extra Lagrad 250ml Zeta