Gå vidare till huvudinnehåll
Senapsdressade rotfrukter med kryddiga korvar
Mari Bergman

Senapsdressade rotfrukter med kryddiga korvar

45 minEnkelt
279,50 kr
4 portioner31,04 kr per portion
Den här rätten är perfekt att göra på kylskåpsrens. Ta vad du har i form av rotfrukter och grönsaker och blanda hej vilt.

Rotfrukter
500 gPotatis Fast
1 mskSvartpeppar Malen
2 stRödlök
300 gRotselleri
2 stRödbetor Färsk
1 krmSalt Fint
1 mskVitvinsvinäger
5 mskOlivolja
2 mskSenap Grovkornig
250 gVanliga morötter
Tillbehör
240 gBratwurst
240 gChorizo
Äppelsallad
1 mskOlivolja
1 stÄpplen
100 gSalladsmix
1 mskBalsamvinäger
Instruktioner
1

Rotfrukter: Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis, morötter, rotselleri, rödbetor och rödlök. Skär alla grönsaker i stora tärningar och lägg på en plåt. Ringla över 1 msk olja. Salta och peppra efter smak och blanda runt. Sätt in i ugnen ca 30- 35 min.

2

Blanda senap med vinäger, 4 msk olja och 1 nypa salt.

3

Äppelsallad: Skölj salladen och lägg i en skål. Skölj och skär äpplet i skivor och gurkan i sockerbitsstora tärningar och blanda med salladen. Ringla över lite olja och vinäger.

4

Tillbehör: Stek korvarna på medelvärme i en stekpanna med lite olja.

5

Rotfrukter: Blanda de rostade rotfrukterna med senapsdressingen och servera tillsammans med de stekta korvarna och äppelsalladen.

Näringsvärde: 681 Kcal 25g protein 42g fett 49g kolhydrater

Bild:

Linnea Swärd