Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 dl | Sweet Chili | |
6 klyfta | Vitlök | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
1 tsk | Salt | |
2 tsk | Sambal Oelek | |
1 dl | Olivolja | |
1,8 kg | Kycklingben | |
0,5 dl | Kinesisk soja |
Rör ihop ingredienserna till marinaden.
Lägg kycklingbenen i dubbla plastpåsar, häll över marinaden, och blandade väl så att marinaden jämnt fördelade sig över bitarna. Glöm inte att i tid sätta ugnen på 200 grader varmluft.
Låt benen marinera i kylskåp i en timma, och vänd på påsarna några gånger under tiden.
Lägg kycklingbenen på ett galler över en form. Ställ formen i nedre delen av ugnen, och tillaga på 200 grader varmluft med grill. Vänd kycklingbenen efter cirka femton minuter, så att de blir jämnt tillagade.
Kycklingbenen går givetvis också utmärkt bra att tillaga på grillen.
Bild:
Annika Ingemarsson
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Soja Mushroom 500ml Pearl River Bridge