Gå vidare till huvudinnehåll
Ceviche på vit fisk
Kokbok

Ceviche på vit fisk

5 tEnkelt
220,60 kr
4 portioner48,32 kr per portion
Ceviche är en peruansk rätt där fisken tillagas av syran från olika citrusfrukter när den marineras. Kom ihåg att använda färsk fisk till råa rätter!

3 stLime
1 stChilipeppar Röd
1 dlCitron, ca 3 citroner
600 gTorskfilé
1 tskSalt Fint
1 stRöd Paprika
1 stRödlök
1 stKoriander - färsk
Instruktioner
1

Finhacka chili, rödlök, koriander och paprika och lägg i en skål.

2

Skär fisken i centimeterstora kuber och lägg dem i skålen. Pressa saften ur lime och citroner över och se till att fisken är helt täckt av vätska.

3

Låt dra i kylskåpet i 2–3 timmar. Smaka av med salt före servering.

Obs! Det går lika bra att göra receptet med annan vit fisk.

Receptet kommer ur boken "Sydamerika - min matpassion" skriven av Klara Lind som vann "Sveriges Mästerkock"

4

Boken ges ut av Bonnier Fakta och är fotograferad av Frida Wismar.

Bild:

Frida Wismar