Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
0,8 dl | Cashewnötter Naturella | |
1,5 st | Lök | |
2 tsk | Chilipulver | |
1 tsk | Ingefära Hackad | |
4 dl | Långkornigt Ris | |
1 st | Kanel Hel | |
0,5 tsk | Torkad gurkmeja | |
3 st | Vanliga Tomater | |
1 tsk | Salt | |
4 st | Kycklingfile Fryst | |
1 klyfta | Vitlök | |
0,8 dl | Sötmandel Naturell | |
3 msk | Smör |
Hetta upp 2 tsk smör på mellanhög temperatur och tillsätt löken, kanelstången och låt det bryna till löken är transparent.
Tillsätt gurkmejan, chili, ingefärspastan, vitlökspastan samt salt och lite vatten. Låt det dra någon minut under omrörning.
Tillsätt tomaterna och forsätt röra under ett par minuter.
Tillsätt de malda cashewnötterna och mandlarna som ska vara som en smet, och lite mer vatten. Fortsätt att tillsätta vatten tills du fått den konsisten du vill ha. Ska vara likt en tjockare sås.
När såsen börjar koka tillsätter du kycklingen och låter den koka tills den är helt genomkokt.
Innan du tar kycklingen från spisen, tillsätt resten av smöret och låter det smälta in.
Serveras med varma naan bröd eller ris.
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla