Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 krm | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Torkad oregano | |
0,5 st | Röd Paprika | |
0,5 st | Gul lök | |
1 msk | Vetemjöl | |
1 krm | Salt | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
1 st | Ägg | |
0,5 dl | Mellanmjölk | |
0,5 msk | Olivolja | |
0,5 st | Vanliga Tomater | |
0,5 kg | Nötfärs | |
37,5 g | Halloumi | |
0,5 dl | Ströbröd | |
Att koka | ||
2 st | Ägg |
Koka ägg, skala dem, och låt dem svalna. Blanda köttfärsen noggrant med finhackad lök, ägg, persilja, tomat, oregano, ströbröd, mjölk, salt och peppar. Häll lite vetemjöl på köksbänken och forma färsen till en platt skiva. Placera de kokta äggen tillsammans med den strimlade paprikan och osten i mitten av färsen och rulla ihop till en limpa.
Smeta lite olivolja på en långpanna och lägg i rullen. Fukta färsen med lite olivolja, täck över med aluminiumfolie och grädda på 175 C i ca 35 minuter. Ta bort aluminiumfolien och grädda i ytterligare 15 minuter, så att köttfärsen får en fin, gyllenbrun färg.
Skär limpan i 1 cm tjocka skivor och servera med en fetaostsallad. Kan ätas både varm och kall.
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt