Gå vidare till huvudinnehåll
Cajunstekt lax med jordgubbschutney och rostad potatis
Mathem

Cajunstekt lax med jordgubbschutney och rostad potatis

30 minEnkelt
379,10 kr
4 portioner53,56 kr per portion
Denna rätt för oss ända ner till den Amerikanska södern och bränner av en het cajunmix med kryddor som chili, vitlök, spiskummin, paprika och socker som du vänder dina laxbitar i. Detta kan du med fördel göra några timmar innan tillagning om du vill. Till detta får du koka ihop din egen sommarfräscha jordgubbschutney toppad med lite färsk mynta. Tips! Gör en dubbel mängd chutney, slå upp i en fin burk och ge bort i sommarpresent.

Jordgubbschutney
0,2 stMynta - färsk
115 gRödlök
1 tskIngefära Malen
2 gFärsk Chili
0,5 dlRåsocker Strö
250 gJordgubbar Fryst
0,5 mskVit balsamvinäger
Cajunlax
1 tskSalt Fint
2 klyftaVitlök Vanlig
1 tskSvartpeppar Malen
1 tskSpiskummin
1 tskPaprikakrydda
1 tskChilipulver
500 gLaxfilé
2 mskOlivolja
2 tskRåsocker Strö
Tillbehör
250 gHaricot Verts Fryst
2 mskOlivolja
1 klyftaVitlök Vanlig
1 kgPotatis Fast
1 mskFlingsalt
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader.

Finhacka rödlök och chili. Fräs lök och chili i lite olja i en kastrull. Blanda i de tinade jordgubbarna, ingefära, råsocker och balsamvinäger. Låt det stå och puttra på svag värme ca 15-20 min tills det blir en chutney. Häll upp chutneyn i en skål och låt den kallna. Blanda i lite hackad mynta vid servering.

Tvätta och halvera potatisen. Lägg potatisen på en plåt och ringla över olja och rikligt med salt. Sätt in i ugnen ca 25 min.

Lägg haricotsvertsen i en ugnsfast form och pressa över vitlök. Salta efter smak och ringla över lite olja. Sätt in i ugnen ca 15 min eller tills de har blivit gyllenbruna.

Cajunglaz: Blanda ihop pressade vitlök med spiskummin, chilipulver, paprikapulver, socker, svartpeppar, salt och olja.

Dela varje laxfilé i 3 bitar och gnid in cajunglazen ordentligt så att varje bit är ordentligt täckt med kryddblandningen. Hetta upp en stekpanna med lite olja och stek laxkuberna på varje sida så att de får en krispig yta. Vill du ha dem genomstekta så sätter du in laxbitarna i ugnen ca 7 min.

Servera cajunlaxen med ugnsrostad potatis, haricotsverts och jordgubbschutney.