Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 msk | Jordnötter Rostade | |
400 g | Kokosmjölk | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
1 msk | Fisksås - Asiatisk | |
1 msk | Strösocker | |
1 dl | Vetemjöl | |
3 msk | Matolja | |
3,5 dl | Jasminris | |
500 g | Nötfärs | |
2 tsk | Thai Red Curry Krydda |
Forma färsen till små runda bollar, 2,5 cm i diameter. Rulla bollarna i vetemjöl. Hetta upp olja i en stekpanna och stek köttbullarna gyllenbruna. Ta upp köttbullarna och lägg dem på hushållspapper. Häll i kokosmjölk, Red Curry, krossade jordnötter, socker och Fish Sauce i stekpannan och låt koka upp. Lägg köttbullarna i såsen och låt sjuda i ca 5 minuter.
Garnera med färsk basilika och jordnötter. Servera tillsammans med ris.