Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Rostade körsbärstomater | ||
1 krm | Svartpeppar | |
1 msk | Olivolja | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 st | Persilja - färsk | |
0,25 tsk | Salt | |
400 g | Körsbärstomater | |
Topping | ||
1 msk | Chilisås | |
1 msk | Olivolja | |
300 g | Burrata | |
100 g | Färsk bladspenat | |
2 krm | Salt | |
1 krm | Svartpeppar | |
400 g | Grevéost | |
Tomatsås | ||
400 g | Hela Tomater Konserverade | |
2 msk | Olivolja | |
1 tsk | Torkad oregano | |
1 tsk | Salt |
Pizza: Använd färdig deg eller baka egen från vårt grundrecept på romersk pizzadeg. Förbered alla toppings i god tid.
Rostade körsbärstomater: Värm ugnen till 125 grader.
Dela körsbärstomaterna på mitten och lägg dem i en ugnsfast form. Skala och riv vitlök och finhacka persilja. Blanda tomaterna med vitlök, persilja, olivolja och salt och peppar. Rosta tomaterna mitt i ugnen i ca 2 tim.
Tomatsås: Kallmixa tomater, olja, salt och oregano med hjälp av en stavmixer.
Topping: Riv osten. Sila av vattnet från burratan. Ta ut tomaterna från ugnen.
Pizza: Värm ugnen till 250–270 grader grillvärme. Lägg gärna in gjutjärnspannor och plåtar i ugnen för att få upp ugnsvärmen ordentligt. Förvärm en pizzasten för bästa resultat.
Kavla ut en av pizzabullarna i taget till stora runda pizzor. Bred på ca 0,5 dl tomatsås på varje pizza. Toppa med riven ost.
Grädda pizzan på den förvärmda pizzastenen tills pizzan får rejält med färg på kanterna.
Pensla kanterna med lite olivolja. Bryt burratan i mindre bitar och fördela på pizzan. Toppa med rostade tomater och spenat. Ringla över lite extra olivolja, chilisås och krydda med en nypa salt och peppar. Ät och njut nygräddad!
Bild:
Sam Britz
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
2 Babyspenat Färdigsköljd Klass1