Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Tillbehör | ||
700 g | Potatis | |
1 st | Broccoli Färsk | |
Köttfärsgryta | ||
1 krm | Salt | |
1 tsk | Dijonsenap | |
2 dl | Creme Fraiche Naturell | |
1 dl | Vatten | |
100 g | Portabellosvamp | |
1 krm | Svartpeppar Malen | |
500 g | Nötfärs | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
2 msk | Oxfond | |
2 msk | Olivolja | |
0,5 st | Purjolök | |
1,5 dl | Rött matlagningsvin |
Tillbehör: Skala potatisen och koka i saltat vatten tills den mjuknar.
Köttfärsgryta: Skölj och strimla purjolöken. Skala och finhacka vitlök och grovhacka svampen.
Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs lök och svamp ca 2-3 min. Tillsätt sedan färsen och stek ihop tills färsen är genomstekt. Tillsätt rödvin, vatten, köttfond och dijonsenap och låt det puttra ihop 2-3 min. Tillsätt sedan creme fraiche och puttra ihop ytterligare 5 min. Smaka av med salt och peppar.
Tillbehör: Skölj och skär broccolin i buketter och skala och skär stammen i bitar. Koka i saltat vatten ca 1-2 min.
Sila av potatisvattnet och pressa potatisen genom en potatispress.
Servera köttfärsgrytan med pressad potatis och broccoli.
Foto och styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: 571 kcal, 33 g protein, 30 g fett, 38 g kolhydrater.
Bild:
Nurlan Emir
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Oxfond med Rödvin 180ml Touch of Taste
1 Matlagningsvin Rött 250ml Garant