Gå vidare till huvudinnehåll
Köttfärsfräs i tortillabröd
Mari Bergman

Köttfärsfräs i tortillabröd

30 minEnkelt
217,35 kr
4 portioner23,35 kr per portion
Köttfärsfyllda wraps är en riktig barnfavorit och går snabbt att laga. Uppskattas helt enkelt av hela familjen! Du kan använda valfri örtkrydda till färsen, till exempel basilika.

Färsfräs
1 mskOlivolja
0,5 stGul lök
3 mskTomatpuré
500 gNötfärs
2,5 tskSalt Fint
2 dlVatten
100 gPalsternacka
100 gVanliga morötter
0,75 dlBasmatiris
1 mskSweet Chili
1 tskSvartpeppar Malen
1 mskBasilika - torkad
3 klyftaVitlök Vanlig
Tillbehör
0,5 stRomansallat
320 gTortilla Wrap
Instruktioner
1

Tillbehör: Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen om du inte redan har färdigkokt.

2

Färsröra: Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och riv morot och palsternacka.

3

Värm olivolja i en panna och fräs lök, morot, palsternacka och nötfärsen tills färsen är genomstekt.

4

Tillsätt riset och fräs runt 2 min.

5

Salta och peppra och tillsätt tomatpuré, sweet chilisås, örtkrydda och vatten. Smaka av och krydda ev lite mer.

6

Tillbehör: Skölj romansalladen och lägg ett blad i varje tortillabröd och fyll på med köttfärsfräset. Vik ihop, ät och njut.

Bild:

Linnea Swärd