Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2,5 msk | Vilt/Kantarellfond Bulj. | |
60 g | Färska champinjoner | |
5 dl | Folköl 3,5 % | |
5 st | Enbär | |
3,5 dl | Vatten | |
2 msk | Persilja - färsk | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
2 msk | Smör | |
70 g | Kantareller Konserv | |
600 g | Rostbiff Hel | |
70 g | Karl-Johan Svamp | |
3 st | Gul lök | |
800 g | Potatis Amandine | |
1 st | Lagerblad | |
2 krm | Vitpeppar Malen |
Putsa och skär köttet i tunna skivor.
Skala potatisen, löken och skär i cm-tjocka skivor.
Bryn köttet i smör i en gryta och tillsätt potatis & lök. Slå på öl, Bong Touch of Taste viltfond och vatten. Låt koka upp.
Krossa enbären och tillsätt i grytan med lagerblad, vitpeppar och se till att vätskan täcker köttet och potatisen.
Låt puttra under lock i ca 30-40 min tills köttet är mört.
Stek svampen i smör.
Servera grytan i djupa tallrikar med stekt svamp, hackad persilja och timjan.
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla
1 Vitpeppar Malen 35g Santa Maria