Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
| Fläskfiléspett | ||
| 700 g | Fläskfilé | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 1 krm | Salt | |
| 0,5 dl | Rapsolja | |
| 1 msk | Färsk ingefära | |
| 2 msk | Sesamfrö | |
| 2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
| 1 msk | Balsamvinäger | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 msk | Japansk soja | |
| Tillbehör | ||
| 3 dl | Quinoa | |
| Coleslaw | ||
| 1 krm | Flingsalt | |
| 250 g | Vitkål | |
| 0,5 st | Gul lök | |
| 1 st | Vanliga morötter | |
| 1 dl | Matlagningsyoghurt Turkisk | |
| 2 msk | Vit balsamvinäger | |
| 1 msk | Honung Flytande | |
| 1 tsk | Sesamfrö | |
| 1 krm | Svartpeppar Malen | |
| 1 st | Äpple Granny Smith | |
Fläskfiléspett: Sätt ugnen på 200 grader.
Skala vitlök och ingefära och riv dem fint på ett rivjärn. Blanda ihop med honung, soja, balsamvinäger, olja och sesamfrön i en bunke.
Putsa fläskfilén fri från fett och senor. Skär den i bitar och blanda med marinaden. Låt stå och dra i 5 min och trä sedan på spett. Salta och peppra lite lätt på spetten.
Lägg spetten på en plåt och sätt in i ugnen ca 15 min.
Tillbehör: Koka quinoa enligt anvisning på paketet.
Coleslaw: Skala moroten och äpplet och riv dem grovt på ett rivjärn. Skär kålen tunt med hjälp av en osthyvel eller mandolin. Blanda samman allting i en bunke med balsamvinäger, honung och yoghurt. Smaka av med salt och peppar och strö över lite sesamfrön.
Servera spetten tillsammans med coleslaw och quinoa.
Näringsvärde: 553 kcal 44 g protein 19 g fett 46 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd

198,18 kr /kg

319,00 kr /kg

140,47 kr /kg

101,90 kr /kg

18,48 kr /kg

19,75 kr /kg

13,95 kr /kg

57,00 kr /kg

1 Äpple Granny Smith 6-pack Klass1
44,74 kr /kg

111,90 kr /kg

29,17 kr /kg

41,06 kr /l

217,27 kr /kg

131,90 kr /l

34,50 kr

296,67 kr /l

26,95 kr

187,80 kr /l