Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
2 dl | Strösocker | |
100 g | Smör | |
0,75 tsk | Hjorthornssalt | |
1,5 msk | Vaniljsocker | |
4 dl | Vetemjöl | |
1 dl | Matolja |
Sätt ugnen på 150°C. Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
Rör rumsvarmt smör, socker och vaniljsocker vitt och pösigt, gärna med en elvisp. Häll i matoljan (hittar du inte matolja går det bra med rapsolja).
Blanda hjorthornssaltet och vetemjöl och rör ner i smeten, arbeta ihop till en deg.
Rulla ca 50 st kakor och placera på bakplåtspapper. Grädda kakorna i ca 20 min.
Låt kakorna svalna på ett galler.
Bild:
Nurlan Emir
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla