Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Surdegsbröd | |
3 msk | Kapris | |
0,5 klyfta | Vitlök Färsk | |
25 g | Sardeller | |
1 st | Basilika - färsk | |
1 st | Rödlök | |
4 msk | Olivolja | |
500 g | Körsbärstomater | |
1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
1,5 dl | Kalamataoliver |
Sätt ugnen på 225°C. Skär brödet i tärningar och sväng runt med 1 msk olja och lite flingsalt på en bakplåtspappersklädd plåt. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min. Rör runt några gånger så att brödet blir jämnt rostat. Låt svalna. Skiva tomaterna och skala och strimla löken. Hacka sardellerna. Blanda 3 msk olivolja, vinäger och riven vitlök. Vänd runt tomater, lök, sardeller, kapris, oliver och krutonger i blandningen. Smaka av med salt och peppar. Avsluta med hela basilikablad.
Bild:
Ulrika Ekblom