Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
1 st | Gul lök | |
2 tsk | Rosmarin - torkad | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
0,5 dl | Vispgrädde | |
500 g | Nötfärs | |
150 g | Kantareller | |
500 g | Krossade Tomater | |
1 dl | Vatten | |
1 tsk | Strösocker | |
0,5 st | Gurka | |
2 msk | Kalvfond Buljong | |
0,5 tsk | Chilipeppar & -pulver | |
200 g | Vanliga morötter | |
1 tsk | Timjan - torkad | |
1 msk | Smör | |
500 g | Tagliatelle | |
1 msk | Persilja - färsk |
Hacka lök och vitlök. Skiva kantarellerna om de är stora. Fräs svamp och lök i lite smör. Tillsätt köttfärs och bryn ytterligare några min tills den är helt genomstekt. Krydda med rosmarin, timjan, chilipulver och socker.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, fond och grädde och låt det puttra ihop i 5-10 min.
Rör till sist ner hackad persilja och smaka av med salt och svartpeppar. Skala morötterna och skär dem och gurkan i stavar.
Servera med pasta, morötter och gurka.
Bild:
Linnea Swärd
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla