Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Pannkakor: | ||
0,2 dl | Mandeldryck | |
2 st | Ägg | |
0,5 krm | Salt | |
100 g | Cottage cheese Naturell | |
0,5 msk | Fiberhusk | |
Kaneläpplen | ||
0,5 tsk | Kanel Malen | |
1 st | Äpplen | |
1 msk | Smör |
Börja med att stavmixa allt till en fin jämn smet. Låt den sedan ”svälla” i ca 10 minuter.
Stek pannkakorna, gärna i en sk. ”non stick-belagd” stekpannan, eftersom kesogrynen lätt fastnar, stek i smör på medelhögvärme stek ganska länge och sänk värmen på slutet, bör bli ca 2–3 st pannkakor.
Servering: Tvätta äpplena, jag tycker inte man skall skala dem, men det bestämmer du. Kärna sedan ur äpplena och skiva dem tunt.
Värm smöret i en stekpanna och bryn äppelskivorna till en härligt gyllene färg. Tillsätt kanel mot slutet.
Bild:
Jarda Zaoral
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Äpple Svenska "Aroma" Klass1
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla