Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Kyckling | ||
1 tsk | Chiliflakes | |
1 msk | Kycklingfond | |
900 g | Kycklingben | |
1 krm | Salt | |
2,5 dl | Vispgrädde | |
3 msk | Tomatpuré | |
2 tsk | Curry | |
Tillbehör | ||
1 krm | Flingsalt | |
3 dl | Quinoa | |
250 g | Haricot Verts Fryst | |
1 msk | Smör |
Kyckling: Sätt ugnen på 200 grader. Lägg kycklingklubborna i en ugnsform och strö över lite salt och chiliflakes.
Mixa eller vispa ihop grädde, tomatpuré, kycklingfond och curry. Häll blandningen över kycklingklubborna. Gratinera i ca 30- 35 min. Kolla med en gaffel att kycklingen är helt klar innan servering.
Tillbehör: Koka quinoa efter anvisning på paketet.
koka upp vatten till haricots vertsen och förväll dem 1 -2 min strax innan servering. Sila av och tillsätt lite flingsalt och en klick smör.
Servera kycklingen tillsammans med quinoa och haricots verts.
Näringsvärde: 618 kcal 31 g protein 40 g fett 29 g kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria
1 Kycklingfond 500ml Touch of Taste
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Vispgrädde 36% 5dl Arla Köket
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla