Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Quinoa | ||
2 krm | Svartpeppar | |
4 dl | Quinoa | |
2 msk | Olivolja | |
250 g | Rödbetor Färsk | |
1,5 msk | Vit balsamvinäger | |
150 g | Fetaost | |
50 g | Valnötter | |
2 tsk | Lantbuljong | |
1 st | Päron | |
0,5 tsk | Salt | |
Spett | ||
8 st | Grillpinnar | |
2 krm | Svartpeppar | |
500 g | Nötfärs | |
0,5 st | Gul lök | |
1 tsk | Paprikakrydda | |
1 tsk | Spiskummin | |
2 krm | Chiliflakes | |
1 tsk | Salt | |
Basilikadipp | ||
2 krm | Chiliflakes | |
0,5 tsk | Svartpeppar | |
0,5 tsk | Salt | |
0,5 st | Basilika - färsk | |
150 g | Matlagningsyoghurt Turkisk |
Quinoasallad: Koka upp rikligt med vatten till quinoan och koka den i ca 15 min.Sila av vattnet och spola quinoan i kallt vatten.
Färsspett: Sätt ugnen på 175 grader. Skala och finhacka löken och blanda med färsen. Krydda med chiliflakes, paprikapulver, spiskummin, salt och peppar. Blanda om ordentligt och forma 8 järpar. Trä på spett och lägg spetten på folie på en ugnsplåt. Sätt in i ugnen ca 10 minuter.
Quinoasallad: Skala och riv rödbetor och päron och blanda med den kalla quinoan. Tillsätt olja, balsamvinäger, lantbuljong, salt och peppar.Blanda om ordentligt och smula i fetaost och grovhackade valnötter.
Basilikadipp: Mixa ihop yoghurt med basilikablad med hjälp av en stavmixer. Krydda med chiliflakes och en nypa salt och peppar.
Servera quinoasalladen med färsspett och basilikadipp.
Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell
Näringsvärde: Kcal: 696, Fett: 39 g, Protein: 41 g, Kolhydrater: 40 g
Bild:
Sanna Livijn Wexell
1 Svartpeppar Hel 70g Santa Maria
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Paprikapulver 37g Santa Maria
1 Chilipeppar Red Hot Flakes 28g Santa Maria