Gå vidare till huvudinnehåll
Laxfilé med potatissallad
Mari Bergman

Laxfilé med potatissallad

30 minEnkelt
242,75 kr
4 portioner46,95 kr per portion
Ett favoritrecept hos barnen! Laxen serveras med en god och fräsch potatissallad med smak från vit balsamvinäger, olivolja och salt och peppar. Tips, tina gärna fisken i kylen över natten.

Potatissallad
1 krmSalt Fint
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 stPaprika
800 gPotatis Fast
1,5 mskVit balsamvinäger
3 mskOlivolja
0,5 stGurka
225 gHaricot Verts Fryst
Lax
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt Fint
2 mskOlivolja
500 gLaxfilé Fryst
Instruktioner
1

Tina laxen.

2

Potatissallad: Skala potatisen och skär varje potatis i fyra bitar. Koka i saltat vatten ca 15 min. Tillsätt haricots vertsen de sista 2-3 min.

3

Skölj och skär gurka och paprika i bitar och skölj och finhacka persiljan och lägg i en stor skål. Tillsätt olja och balsamvinäger.

4

Lax: Salta och peppra laxfiléerna på båda sidor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen ca 2 min på båda sidor på medelhög värme.

5

Sila av vattnet från potatis och haricots verts och tillsätt till grönsakerna. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

Servera potatissalladen till den stekta laxen.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 534 kcal, 29 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell