Gå vidare till huvudinnehåll
Laxfilé med potatissallad
Mari Bergman

Laxfilé med potatissallad

30 minEnkelt
259,70 kr
4 portioner 37,93 kr per portion
Ett favoritrecept hos barnen! Laxen serveras med en god och fräsch potatissallad med smak från vit balsamvinäger, olivolja och salt och peppar. Tips, tina gärna fisken i kylen över natten.

Potatissallad
1 krmSalt
0,5 stPersilja - färsk
1 krmSvartpeppar Malen
1 stPaprika
800 gPotatis Fast
1,5 mskVit balsamvinäger
3 mskOlivolja
0,5 stGurka
225 gHaricot Verts Fryst
Lax
1 krmSvartpeppar Malen
1 krmSalt
2 mskOlivolja
500 gLaxfilé Fryst
Instruktioner
1

Tina laxen.

2

Potatissallad: Skala potatisen och skär varje potatis i fyra bitar. Koka i saltat vatten ca 15 min. Tillsätt haricots vertsen de sista 2-3 min.

3

Skölj och skär gurka och paprika i bitar och skölj och finhacka persiljan och lägg i en stor skål. Tillsätt olja och balsamvinäger.

4

Lax: Salta och peppra laxfiléerna på båda sidor. Hetta upp olja i en stekpanna och stek laxen ca 2 min på båda sidor på medelhög värme.

5

Sila av vattnet från potatis och haricots verts och tillsätt till grönsakerna. Blanda om och smaka av med salt och peppar.

Servera potatissalladen till den stekta laxen.

Foto och Styling: Sanna Livijn Wexell

Näringsvärde: 534 kcal, 29 g protein, 29 g fett, 38 g kolhydrater.

Bild:

Sanna Livijn Wexell