Gå vidare till huvudinnehåll
Blodpudding med bacon och äpple

Blodpudding med bacon och äpple

20 minEnkelt
144,75 kr
4 portioner12,60 kr per portion
Klassisk husmanskost med goda tillbehör i form av bland annat bacon och äpple. Blodpudding är en perfekt rätt när du vill laga något snabbt och gott!

140 gVanliga morötter
1 krmSalt Fint
100 gGul lök
1 mskOxfond
1 stÄpple Royal Gala
0,5 krmSvartpeppar Malen
2,5 dlVatten
1 mskMajsstärkelse
140 gBacon Skivat
500 gBlodpudding
150 gVitkål
Instruktioner
1

Strimla vitkål och morot. Klyfta äpplet och skiva löken. Blanda sedan vitkål och morot. Smaksätt med salt och peppar och låt stå i 20 min, "krama" ur lite av vätskan innan servering.

Koka en skysås på mörk fond och vatten. Red av med maizena utrört i lite vatten och smaka av med salt och peppar.

Stek löken mjuk i lite matfett och tillsätt sedan äppelklyftorna. Värm blodpudding och bacon enligt anvisning på förpackning. Servera med lingonsylt och knäckebröd.