Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Risotto | ||
150 g | Parmesanost | |
1 l | Vatten | |
3 krm | Svartpeppar Malen | |
380 g | Arborioris, (4 dl) | |
1 tsk | Flingsalt | |
5 msk | Smör | |
1 st | Grönsaksbuljong | |
2 dl | Matlagningsvin Vitt | |
300 g | Kantareller Konserv | |
4 st | Schalottenlök | |
2 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Sallad | ||
2 tsk | Vinäger | |
0,5 st | Isbergssallat | |
1 msk | Olivolja | |
2 st | Vanliga Tomater | |
50 g | Ärtskott |
Risotto: Koka upp vatten och buljong.
Finhacka schalottenlök och vitlök. Putsa svampen och skär 2/3 i mindre bitar, resten spar du som dem är.
Hetta upp en stekpanna och fräs lök och den skurna svampen i smör utan att det tar färg.
Rör ner riset, tillsätt vinet och rör till tills all vätska har kokat in.
Tillsätt het buljong en kopp i taget, vartefter den kokar in i riset. Koka sakta och rör hela tiden lugnt mot botten.
Stek de hela kantarellerna i en stekpanna vid sida om i smör.
Sallad: Skölj och strimla salladen och blanda med sköljda ärtskott. Klyfta tomaterna och ringla över lite olja och vinäger.
Risotto: När all buljong är tillsatt och risotton kokat ca 20 min bör riset vara klart och precis lagom krämigt. Rör då ner smör och riven parmesanost. Smaka av med salt och peppar och strö över de hela kanterellerna. Servera med sallad.
Näringsvärde: 641 KCAL 25g Protein 20g Fett 86 Kolhydrater
Bild:
Linnea Swärd
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Flingsalt Gourmet 250g Falksalt
1 Smör Normalsaltat 82% 500g Svenskt Smör från Arla