Gå vidare till huvudinnehåll
Bästa rotfruksgratängen

Bästa rotfruksgratängen

1 t 30 minEnkelt
235,80 kr
4 portioner 30,58 kr per portion
Recept från Vilt med Salming

1 stGul lök
1 tskTimjan - torkad
1 tskFlingsalt
3 klyftaVitlök
3 dlVispgrädde
2 dlVästerbottensost
3 stMorötter
6 stPotatis Fast
2 dlCreme Fraiche Naturell
1 krmSvartpeppar
1 stÄpplen
1 stPalsternacka
Instruktioner
1

Sätt ugnen på 200 grader. Skala potatis, rotfrukter, lök och äpple. Skär allt i cirka 3 millimeter tjocka skivor och varva i en ugnsform. Strö lite salt och peppar mellan lagren. Rör ihop grädde och crème fraiche. Skala och riv vitlöksklyftorna och blanda dem samt timjan med gräddblandningen. Riv osten, rör i den i gräddblandningen och häll det över rotfruktsblandningen. Grädda cirka 45-50 minuter tills rotsakerna är mjuka.

Bild:

Johnny Wohlin