Här var det tomt på varor
Fyll varukorgen under veckan, så blir det mindre jobb när det är dags att beställa.
Laxpaketet | ||
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Citron | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
1 st | Aluminiumfolie | |
200 g | Färskost Naturell | |
500 g | Laxfilé | |
0,3 st | Purjolök | |
1 klyfta | Vitlök Vanlig | |
Potatissallad | ||
700 g | Färskpotatis | |
2 krm | Svartpeppar Malen | |
3 msk | Olivolja | |
0,5 st | Gräslök - färsk | |
0,5 tsk | Salt | |
1 st | Citron | |
1 msk | Vitvinsvinäger | |
100 g | Rädisor | |
0,5 st | Isbergssallat | |
1 krm | Råsocker Strö | |
150 g | Sockerärta Färsk |
Sätt ugnen på 175 grader.
Tvätta och dela potatisen på mitten. Koka i lättsaltat vatten tills den är mjuk, var noga med att potatisen inte blir överkokt.
Laxpaket: Skölj och finhacka hela gräslöken (lägg hälften åt sidan till salladen). Blanda gräslökshacket med färskosten i en skål. Pressa i vitlök och citronsaft och smaka av med en nypa salt och peppar.
Ta bort ev skinn från laxen och kolla så att det inte är några ben kvar, om du har färsk lax. Skär den sedan i portionsbitar. Salta och peppra ordentligt på varje sida. Lägg laxbitarna på varsitt folieark och bred färskost över. Skölj och finstrimla purjolöken och strö över varje laxbit. Vik ihop ordentligt och sätt in i ugnen ca 15 min.
Potatissallad: Sila av potatisvattnet och låt potatisen svalna något.
Skölj alla salladsingredienser. Skär sockerärtorna på längden och dela rädisorna i kvartar. Bryt salladsbladen i mindre bitar. Blanda ihop potatis, salladsingredienser och gräslök i en stor skål.
Dressing: Blanda ihop olivolja, citronsaft, vinäger, råsocker, salt och peppar i en skål. Häll dressingen över salladen och blanda ihop ordentligt.
Servera potatissalladen tillsammans med laxpaketen.
Näringsvärde: 659 KCAL 36 G PROTEIN 40 G FETT 32 G KOLHYDRATER
Bild:
Linnea Swärd
1 Hushållssalt Med Jod 600g Falksalt
1 Svartpeppar Malen 31g Santa Maria
1 Färskpotatis Svensk Tvättad Klass1
1 Vitvinsvinäger EKO/KRAV 250ml Garant Eko